Saturday, January 30, 2010

Spring SAL ~ Update06 & Oriental Splendor SAL01

Rasa mcm byk dah jahit.. tp rasa mcm byk lg yg kena jahit.. Ni je la yg sempat aku siapkan sampai kelmarin..


Semlm ngan hari ni lak aku bz jahit Oriental Splendor, SAL aku ngan K.Salmi. Tak byk mana pun. Still tgh men'serasi'kan mata & jari jahit atas 18ct fabrik. Halus kemain!!!! Sampai nak tertidur la.. zzzzzzzzzz.......

7 comments:

Yati said...

ALynn, banyak progress ALynn tu. Syabas beteh..!
Yg SAL ALynn dgn KakSal tu, keciknya, 18 ct? Hui... mencabar tuh. Selamat!!!

Salmi said...

salaam alynn, dah banyak siap cottage tuuu..and cantiknyaa..yerp benar ibuk..boxes nyer ya ampun kecik2 sakit mata nak kira..lum lagi jahit border kaler maroon tu..pakai 4 thread tak silap akak..walaupun half stitch..tapi boxes kecik..bersempit2 nak go through..

shima said...

salam alynn,
guna 18ct... mau pengsan k shima tak pe mata alynn dua lagi... kshima dah double... wow 2 in one
...cayalah dik

Nisa said...

Alynn, mana periwinkle cottage nyer update? dah siap lom? senyaaap jer...hehe...

MamaDaniel said...

best la tgk SAL nih.. kak shima dah sipa pokok, Ms alynn dah siap umah.. kalo combine, dah nak siap dah.. hehe.. Ms Alynn, nak start cross stitch, better start kat tengah-tengah ek?

Lilian said...

Wow, you so clever to stitch sceney, is so beautiful! I also doing sceneny cross stitch, is take about 6 month still not yet finish.

ALynn said...

Yati : Tq..tq.. huhuhuuu.. mmg mencabar yati wehhh..

K.Salmi : Bukan 4 strands la kak.. 5 strands.. bersesak2 la nanti tu.. hehehehee

K.Shima : Thks K.Shima.. sy pon rasanya nak kena pakai double gak ni.. hahahahaa

K.Nisa : ada..ada.. slow progress.. lg slow dr MrSnail

Zila : Biasanya start dr tgh, tp ada gak yg start dr tepi. depends pd stitcher la...

Lilian : Thanks Lilian.. I like scenery and flowers too....