Wednesday, November 4, 2009

Four Seasons SAL ~ Spring


First time aku melibatkan diri dgn Stitch ALong aka SAL ni. Buat masa ni just aku ngan K.Shima je. AKu sesaje je gatai tanya dia nak menjahit pattern sama2 tak.. Alih2 K.Shima setuju lak.. lalalalalaaa... seronoknya, ada gak geng nak menjahit Kitorang dah setuju nak jahit patten ni - Spring. Actually aku pon tak tau title design ni. Design ni dari China, so aku bagi je la title ikut sukati aku... LOL. Janji buleh jahit.... Buat masa ni, xde dateline. Kitorang dah agreed, sapa habis jahit dulu kena tunggu sampai sorang lagi abes baru buat pattern yg kedua lak - Summer. Agak2 boleh ke jahit all 4? Berangan abes kitorang ni wehhhh!!!

Anyway, sapa2 nak join SAL ni amat2 la kami alu2kan. So far xde rules & regulations. Just for fun only... Just inform kitorang kat ruang komen - sapa nama, dari mana & jgn lupa blog anda sekali taw! Tapi kalo ramai yg nak join, kena ada dateline kot? Kang jenuh lak nak tunggu sumer member abes jahit baru buleh proceed next pattern...

Oh ya.. lagi satu, kitorang kena update kat blog WIP memasing.. bagi semangat kat each other supaya cepat siap.. ada 3 pattern lagi sedang menunggu....

Ni syarat aku curik dari blog K.Shima (baru je.. heheheheheee)

1. suci hati supaya tak stress
2. suka hati bila nak siap
3. senang hati take your time
4. kena check dgn alynn... alynn ada nak tambah tak? ~ akan ditambah dr masa ke semasa (biasanya idea mari masa tgh stitching)

So ada sapa2 nak join : Yati, K.Salmi, K.Azie, Cik Faihah dan sapo2 la yg nak join...

Go go go... ole ole ole.. (curik lagi... muahahaha)

9 comments:

Salmi said...

salam alynn, adeh..deh..deh..akaknyer UFO cottage tu tak siap lagi sampai sekarang nieh..uwaaaaa...aci tak UFO di SAL kan..nama peten dah dekat dah tu...hihihi..best tau SAL nie, ada motivasi nak siapkan cepat..

Hani said...

salam alyn.. u dpt tak email i? nak add umah la ye.. utk stash swap tu.. tq

shima said...

me,
nak ngelat ya..ha ha ha .. memang tak aci.. biarkan je UFO tu... baru misteri... :)

shima said...

alynn, dah start enjin ke.. k shima belum lagi.. nak cari strategi dulu... ha ha ha

ALynn said...

K.Shima, sama la. sy pon belum start enjin lg.. baru balik dr umah FIL. Material suma dah ready. Nak buat jadual dulu, kang ada yg UFO kang.. hahahahahaha

Yati said...

ALynn, Yati join sekali ya. Baru dapat pattern ari ni. Tak sangka bole jumpa plak. :)

shima said...

allyn, k shima rasa cuba allyn bagi satu date yang kita tiga orang boleh tunjuk in progress... for the first time but not this week.. he he ... tq

ALynn said...

Sy pon ada terpk camtu gak... kalo camtu apa kata every 15hb and 30hb..

Yati said...

Saya setuju dengan cadangan ALynn! :)