Monday, June 29, 2009

Buzy Bee in d'House

2nd sewing set yg dah aku buat. Ari Sabtu lg dah siap tp aku xde mood nak update kat blog.. pattern ni aku amik dr xstitchhappy. Dah lama aku nak buat, tp x cukup material.. kejap je nak siapkan cs ni. Yg amik masa sket masa nak buat pincushion ngan needlebook tu...

This time aku guna beads utk border pincushion & scissor fob. Utk needlebook tu pulak aku guna cord utk border & kat dlm tu aku boh felt jer. Utk scissor keeper tu aku x buat border, just slipstitch jer... tu yg nampak mcm hampeh..... Lupa lak.. aku guna button utk ikat needlebook tu..

Front

Back

Inside needlebook

8 comments:

|| syazwaniadnan || said...

kawaiiii.
bees yg sangat cantik!!

Salmi said...

Salam Alynn, soo cute sewing set. Dah lama betul tak buat small2 items camni..rasa rindu plak nak buat ...happy stitching

ALynn said...

syazwani : mekaceh!!!
K. Salmi : TQ.. la nih sy mmg dah giler nak buat small items ni.. gatai tgn... hehehehhee

Paul Lionel said...

Nice! I could never sew the cord around my work. It's so hard.

busymum100 said...

Lyn,
Mmg cantik lah. bila lah i dpt buat macam you ni.. time is my biggest enemy :-(

Margaret wong said...

Lovely stitchng set..I have never tried the scissors keep before either.

balkhis said...

hi alynn... cantik la hasil kerja tangan u.. i tak tau bila nak dapat kemahiran ni..baru nak belajar... agak2 u jual tak sewing set ni? teringin la nak ada 1 set..nak jahit sendiri tak tau sapa nak ajar :(

ALynn said...

thanks Balkhis.. practice make perfect.. sy x jual.. ni freebie design dr xshappy.